Nedjelja, 22. Oct 2017. 10:14
Najčitaniji ženski magazin u BiH

Zazelenite dom bojom nirvane

Autor: Selma Hodo
Septembar 17, 2017

Ova nijansa u pantone paleti boja označena je kao svježa zeleno-žuta boja. Budući da su nam sve nijanse zelene lijepe, i da je zelena boja u trendu, vjerujemo da ćemo je viđati u mnogim domovima, kafićima, barovima, restoranima i hotelima. Stoga vam donosimo nekoliko primjera kako da na suptilan način zazelenite svoj dom.

Zeleni zidovi

Zelena boja ima umirujući efekt, ali doprinosi sreći i zadovoljstvu osoba koje borave u prostorijama čiji su zidovi obojeni u ovu boju. Također, vjeruje se da zelena boja može djelovati na snižavanje krvnog pritiska i pomaže kod koncentracije, te se zbog toga preporučuje prilikom opremanja kancelarija.

Kombinirajte više boja

Zelena se savršeno kombinira s bojama, i to je tek jedna od njenih prednosti. Najbolje kombinacije su: zelena i smeđa, koja će vas podsjetiti na prirodu, zelena i ružičasta dat će vašem domu dozu glamura, zelena i crvena je omiljena kombinacija pred novogodišnje praznike, zelena i crna dat će vašem domu notu prefinjenosti, te zelena i žuta koja je najpoželjnija kada opremate dječiju sobu.

zelena2

Zeleni detalji

Zelena boja može se uklopiti u interijer, ali mora se paziti kako je uskladiti s ostalim komponentama uređenja. Ukoliko želite da životni prostor učinite ugodnijim, koristite tepihe zelene boje, tapete sa zelenim dizajnom ili dekorativne stvarčice, poput taburea, fotelja, jastučnica i zavjesa.

8689708c47ffd704a34051ebd0aec015

Ne zaboravite da i zeleno cvijeće može biti savršena kombinacija.

komentara