Srijeda, 20. Sep 2017. 07:44
Najčitaniji ženski magazin u BiH

Pet savjeta za savršenu kožu bez pudera

Autor: Redakcija
August 18, 2017

Veliki broj žena svako jutro nanosi puder na lice kako bi sakrile i najsitnije nedostatke na koži. Međutim, tokom toplih ljetnjih dana puder često predstavlja dodatno opterećenje stoga vam donosimo pet savjeta kako da postignete sjajan i zdrav izgled kože lica uz koji vam puder više neće trebati.

1. Pijte puno vode

Ovo je pravilo koje se stalno ponavlja. Vodu treba piti tokom cijelog dana jer je ona ključna za vlažnost i elastičnost naše kože. Uvijek na stolu imajte čašu s vodom i sjetite se da je popijete, jer ćete tako imati blistaviji ten s manje nedostataka, ali ćete se i osjećati svježije i imati više energije tokom cijelog dana.

2. Jedite superhranu

U superhranu ubrajamo špinat, kelj, borovnice, bademe, čia sjemenke  i još niz namirnica koje u maloj količini sadrže veliku količinu nutrijenata koji nas čine zdravijima, pomažu probavi, daju nam energiju i katalizator su kad je u pitanju obnavljanje kože. Zato ne zaboravite da uključite zeleno povrće u jutarnji smuti ili ručak, grickajte bademe ili indijske oraščiće, a zaboravite na šećer.

3. Pronađite prave proizvode za svoju kožu

Svi imamo različit tip kože i ne odgovaraju nam isti proizvodi. Zato nemojte pristajati na kompromise i tražite pravi poizvod na kojem će vam vaša koža biti zahvalna. Krema ili serum koji su namjenjeni baš vašoj koži zlata vrijede. Zato, potrudite se i proučite šta se nalazi u proizvodima koje konzumirate i pronađite pravi proizvod namjenjen baš vašoj koži.

4. Piling, piling, piling

Gwyneth Paltrow  je jednom otkrila da ima tako sjajnu kožu jer baš svaki dan radi piling. Za one s osetljivijom kožom to i nije najbolje rješenje, ali jednom nedeljno bismo svakako mogli da uradimo piling lica. Nezavisno od toga da li koristite pjenu, gel ili pravi piling sa zrncima, oni će dubinski očistiti kožu i bolje je pripremiti za tonik, serum, kremu i druge proizvode koje nanosimo na kožu lica.

5. Držite se pravilne beauty rutine

Čišćenje, tonik, serum, krema – to je zlatni niz koji treba svakodnevno slijediti ako želite savršenu kožu sa zdravim sjajem. Lice očistite bez obzira na to da li ste nosili šminku ili ne, i to ujutro i uveče, a onda nanesite tonik, pa serum i kremu oko očiju i završite s kremom za lice.

komentara