Srijeda, 18. Oct 2017. 15:12
Najčitaniji ženski magazin u BiH

Marokanska kupatila za savršen spa doživljaj

Autor: Redakcija
April 14, 2017

Marokanska kupatila u posljednje vrijeme postala su vrlo popularna širom svijeta. Njihov stil karakteriziraju mnoštvo boja, ukrasni mozaici i luksuz. Svijetle boje i divne šare daju jednu sasvim novu dimenziju kupatilu. Odličan su izbor ukoliko želite ovog proljeća opremati ili mijenjati interijer svoje kupaonice

TIPIČNI MOTIVI
marokansko kupatilo7

marokansko kupatilo9

Marokanski stil je jedinstven, vrlo inspirativan i lako prepoznatljiv, zahvaljujući utjecaju kulture različitih zemalja od Francuske, Portugala, Španije, Maditerana, Perzije i Afrike. Upravo su ova kupatila kombinacija španskog kolonijalnog stila s tipičnim motivima i šarama marokanske kulture.

MEDITERANSKI AMBIJENT
marokansko kupatilo4 marokansko kupatilo6

S popločanom pozadinom, možete vrlo lako da od marokanskog, svoj prostor transformirate u mediteranski ambijent. Često smo okrenuti prozorima, podovima i dodacima koji na najlakši način donose marokanske vibracije. Ipak, dizajneri interijera često koriste ogledala koja daju notu marokanskog glamura.

OBRATITE PAŽNJU NA DETALJE

Ako želite doživjeti potpuni doživljaj marokanskog stila, potrebni su vam detalji. Ono što će vaše kupatilo oplemeniti jesu svakako tapete u marokanskom stilu, koje će mu dati luksuzan i veličanstven izgled. Ako želite da na najbrži način kupatilo preuredite u marokanskom stilu, predlažemo marokanske pločice, šarene ćilime, jarke boje i fenjere.

marokansko kupatilo5

komentara