Srijeda, 18. Oct 2017. 15:11
Najčitaniji ženski magazin u BiH

Jedan dan u životu Gigi Hadid: Moj moto je: Jedi zdravo da budeš fit, ali pojedi i hamburger da budeš sretan

Ona je jedna od najplaćenijih supermodela našeg vremena, a nedavno se okušala i kao dizajnerica. Naime, u saradnji s modnom kućom “Tommy Hilfiger” dizajnirala je limitiranu kolekciju inspiriranu mornarskim motivima. A, kada ne dizajnira i ne pozira, ovako provodi svakodnevicu

Autor: Redakcija
Septembar 22, 2016

Paparazzi su odavno pronašli put do kućnih vrata modela i manekenke Gigi Hadid. Svakog juta barem trojica fotoreportera dočekaju je ispred njenoj njujorškog doma. Interesiranje za nju je veliko, o čemu najbolje svjedoči cifra njenih pratilaca na Instagramu. U augustu ove godine pratilo ju je 21,4 miliona ljudi, što je dupli broj u odnosu na prošli decembar. Njena popularnost na društvenim mrežama, ali i općenito, sigurno je utjecala i na to da joj modna kuća “Tommy Hilfiger” ponudi saradnju, pa je tako nastala limitirana kolekcija “Tommy X Gigi odjeća”, inspirirana mornarskim motivima. Kolekciju čine jeans hlače s visokim strukom i srebrenim dugmićima, udobni i topli džemperi na kopčanje, jakne… I dok čitate kako jedna od najplaćenijih supermodela današnjice provodi svoj dan, uživajte u fotografijama prve modne kolekcije s Gigi potpisom

7:00

gigi-hadid

– Radim skoro svaki dan i obično ustajem u sedam sati ujutro. Kada ne radim, spavam duže i obično se budim tek poslijepodne. Ali, tada žalim što nisam ustala ranije. Volim se buditi rano ujutro, jer je grad u to vrijeme neopisivo tih i miran. Prije nego bilo šta uradim, doručkujem i pijem kafu. U blizini je restoran “Smile” i jednostavno sam luda za njihovim prženim jajima, slaninom i tostom. Uvijek pijem cijeđeni sok od narandže i kafu. Moj dečko, koji je Britanac, naučio me je da za doručak jedem i grah, tako da se i on nerijetko nađe na mom meniju. Kad sve to obavim, konektujem se na internet da vidim šta ima novo.

9:00

gigi-hadid2

– Dok sam živjela kod kuće u Los Angelesu, u ovo doba dana bih već išla jahati konje ili igrati odbojku. Ali, u New Yorku toga nema, pa sam našla drugi način fizičke aktivnosti – boks.

12:00

gigi-hadid3

– Moj lični moto glasi: “Jedi zdravo da budeš fit, ali pojedi i hamburger da budeš sretan”.To je vrijeme kada jedem i obično opet idem u restoran “Smile”, a jedan od mojih dražih zdravih obroka jeste salata s rukolom. Mogla bih je jesti svakog dana.
13:00

gigi-hadid4

– Kada sam bila manja, rođendanske zabave roditelji su mi organizirali u “Color me Mine” keramičkom studiju u Los Angelesu. I danas mi je ostala navika da idem tamo. Obično odem s prijateljima, pijemo kafu, oslikavamo keramiku i slično. A sve što napravite ili naslikate možete kupiti i darovati kao rođendanski poklon ili zadržati za sebe. Ovo je ujedno i odlična anstistress terapija. Volim umjetnost i mnogovremena i kod kuće provodim crtajući i bojeći. A ponekad i slažem Lego kockice, pa i to je umjetnost, zar ne…(smijeh).
 15:00

gigi-hadid5

– Moja omiljena mjesta u New Yorku su “South Street” luka ili bilo koje mjesto s kojeg možete uživati u pogledu na grad. To je nekada bila Emack & Bolio's ulica, gdje sam znala kupiti i odličan sladoled. Nailazila bih i pored “Grasshopper” pekare i obično bih kupila njihovu pitu od jabuka. Jednog dana sam naišla i vidjela da su je zatvorili. Došlo mi je da zaplačem. U ovo doba dana obično idem i u shopping. Najčešće je to “Saks”, jer volim da sve imam na jednom mjestu. Također, volim kupovati i u Topshopu. Volim kupiti ono što mi se sviđa, otići kući, sve isprobati i onda vratiti ono što mi ne odgovara.
16:00

gigi-hadid6

– Kada sam počela sarađivati s Tommyjem Hilfigerom na našoj zajedničkoj kolekciji, u ugovoru je stajalo da kod njih na sastancima provodim sat dnevno. Ali, taj sat se na kraju pretvorio u sedam ili u osam sati. I bilo mi je super zabavno. U ovoj modnoj kući mislili su na sve detalje. Čak su mi naručili šolju za kafu s mojim imenom, a na vratima prostorije u kojoj smo radili, pisalo je: “Gigin studio”. Prije nego što smo počeli dizajnirati, sate sam provela birajući odgovarajući matreijal, jer sam željela da odjeća, prije svega, bude udobna. Dugi sivi džemper s bijelim prugama kao i maslinasto zelena jakna najdraži su mi komadi iz nove kolekcije.

21:00

gigi-hadid7

– U ovo doba dana obično izlazim. Moj najdraži večernji izlazak jeste odlazak na večeru i piće s prijateljima. Volim ići u Bond ulicu na suši. A ako odlučim ostati kod kuće, onda volim da kuham i da pogledam dobar film. Ako bi mi se ikada pružila prilika da igram u nekom filmu, onda bih voljela glumiti nekog akcionog junaka. Također, kod kuće volim pjevati numere iz brodvjeskih mjuzikala, što me čini užasnom komšinicom. Ali, to je odličan način za eliminaciju stresa.

22:30

gigi-hadid8

– Moja posteljina je marke “Cloud Nine”, ali prije nego odem na spavanje, volim gledati seriju “Girls”. Također sam voljela gledati i “Prison Break”. Inače sam studirala kriminalnu psihologiju, pa se nadam da bih to jednog dana mogla iskoristiti ulogom u nekoj krimi seriji.

komentara