Srijeda, 18. Oct 2017. 15:12
Najčitaniji ženski magazin u BiH

Hazal Kaya, zvijezda serije “Djevojka imena Feriha”: Bolujem od dijabetesa

Autor: Redakcija
Septembar 24, 2013

Osim što je serija “Djevojka imena Feriha” ostala na kraju druge sezone bez glavne junakinje, ovu seriju, odnosno njene protagoniste, pratile su i bolesti. Naime, prvo je Vahide Gordum, koja igra Ferihinu majku, dijagnosticiran rak dojke, a nekoliko mjeseci kasnije ista bolest je zadesila i Deniz Ugur (Sanem). Vahide je morala proći kemoterapiju i šest mjeseci izbivati sa seta. Međutim, tu se priča sa zdravstvenim problemima glumaca ne završava.

Naime, kada je Hazal Kaya (Feriha) na kraju druge sezone otišla iz projekta jer joj je istekao ugovor, prihvatila je ulogu Emine u “Posljednje ljeto – Balkan 1912.”. Međutim, serija je zbog slabe gledanosti prekinuta nakon samo četiri epizode. Hazal je u tom periodu osjetila zdravstvene probleme. Naglo se počela debljati, te su joj liječnici dijagnosticirali dijabetes. Uprkos bolesti, namjeravala je putovati u Ameriku na glumačko usavršavanje, međutim, viza joj je prvo odbijena jer su je u Američkoj ambasadi zamijenili sa drugom osobom. Međutim, črtiri mjeseca kasnije, nesporazum je riješen i Hazal je otputovala u Los Angeles.

Turski mediji naravno smislili su i svoju verziju. Njima je glavni razlog glumicinog odlaska bila njena želja da na nekoj od američkih klinika smrša.

– U mjesec i po zbog šećerne bolesti jako sam se udebljala. Tek su mi 22 godine i nije mi bilo lako prihvatiti tu bolest. Nakon jela šećer bi mi naglo skočio, ali i odmah pao, tako da bih od umora zaspala. Kada sam se suočila sa svojim problemom, počela sam ga i rješavati – ispričala je Kaya.

komentara