Subota, 21. Oct 2017. 08:41
Najčitaniji ženski magazin u BiH

Ermin Bičakčić: Planiram lansirati vlastitu modnu liniju

Autor: Samila Ivković
August 2, 2017

Dvadesetsedmogodišnji Ermin Bičakčić, igrač njemačkog bundesligaša Hoffenheima i defanzivac Reprezentacije BiH, osim po odličnoj igri poznat je i po dobrim odjevnim kombinacijama, te je u posljednje vrijeme na Instagramu postao prava senzacija. Nerijetko na društvenim mrežama, ovaj mladi fudbaler, pokaže i svoje tijelo, što je dovelo do toga da su mu među pratiteljima najbrojnije žene, a zanima ih sve vezano za njega. Ermin je rođeni Zvorničanin, radi i živi u Njemačkoj. Voli da putuje i u druge zemlje, obožava shopping, zanima ga svijet mode, a kako je veliki je fan košarke i NBA lige, Ermin voli pogledati i košarkašku utakmicu. Fudbalska sezona je završena, zadovoljan je kaže nam igrama koje je pružio u svom matičnom klubu.

– Smatram da sam u protekloj sezoni odigrao dosta dobre utakmice i da sam potvrdio svoj kvalitet. Kao ekipa smo također napravili veliki korak i na kraju se nagradili plasmanom koji vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. S tim što nikad ne treba biti zadovoljan upotpunosti, uvijek može bolje!

Kada je riječ o Reprezentaciji, šta za Vas znači nositi dres BiH?

– Nositi dres Reprezentacije me svaki put učini ponosnim. Velika mi je čast predstaviti svoju državu i boriti se maksimalno. Osjećaj i emocije kada obučem dres i istrčim na teren riječima ne mogu opisati.

bicakcic4 bicakcic1 bicakcic2 bicakcic3

Kada se nađete na pripemama za neku od nadolazećih utakmica, kako provodite vrijeme sa svojim saigračima iz Reprezentacije?

– Redovno razmjenjujemo mišljenja o mnogim temama, bilo to o fudbalu ili drugim stvarima poput mode, najnovijih trendova ili svakodnevnim tračevima.

Družite li se privatno s nekima od njih?

– Da, sa Seadom Kološincem i Izetom Hajrovićem imam privatno mnogo kontakta. To je pravo prijateljstvo!

Veliko fudbalsko iskustvo je iza Vas, šta se najviše promijenilo u odnosu na Vaše početke?

– U prošlosti sam previše razmišljao i sam sebi pravio pritisak. Mogu reći da sam bio opsjednut da sve što napravim bude perfektno. S godinama dođe iskustvo, pa tako da na sve te stvari gledam opuštenije. Ne trebam se više nikome dokazivati, znam šta mogu i koliko sam dobar.

Da niste profesionalni fudbaler, čime biste se bavili?

– Da nisam postao fudbaler vjerovatno bih radio nešto u svijetu mode ili muzike. To mi je jako interesantno i ispunjava veliki dio mog slobodnog vremena.
Šta je to što Vas zanima mimo zelenih površina i fudbala?

– Kao što sam već rekao, zanimaju me moda i muzika, a od ostalih sportova volim košarku, veliki sam fan NBA Lige. U slobodno vrijeme se jako malo pozabavljam fudbalom, iako sam zahvalan što je moj hobi postao posao, ali u slobodno vrijeme moj fokus je na drugim stvarima.
Na Vašem Instragram profilu možemo vidjeti mladog momka koji, vidi se, veoma dobro razumije modne trendove. Odakle dolazi ta strast za lijepim oblačenjem i praćenjem trendova?
– Trendovi, style…, sveukupno me zanima kompletan svijet mode. Bilo to putem socijalnih mreža ili časopisa. Pratim sve trendove i želim biti “up to date” što se toga tiče.

Postoji li neko ko je za Vas modna ikona?
– Ne postoji samo jedna ikona u svijetu mode za mene, ima mnogo dobrih i kreativnih ljudi. Interesantno je posmatrati različitosti u tom svijetu, dizajneri poput Karla Lagerfelda ili modnog blogera Mariana Di Vaia u pozitivnom smislu su mi nevjerovatni.
 Među rijetkim ste muškarcima koji imaju dobar ukus za modne detalje. Kakve su šanse da jednoga dana i Vi napravite svoj brend? Da li bi to bio sportski brend ili ipak nešto elegantnije?
– U svakom slučaju mogu zamisliti da kreiram svoju modnu liniju, možda čak i tokom aktivne karijere. Sve je moguće, pogotovo kada nešto radiš od srca. Mene najviše zanimaju elegantne stvari kao što su majice, košulje, šeširi i kačketi.
S obzirom na odlične odjevne kombinacije koje svakodnevno nosite, koliko često ste u shoppingu? Birate li odjeću sami ili Vam neko u tome pomaže?
– Hvala na komplimentu, ne mogu reći da često idem u kupovinu, ali je činjenica da obožavam shopping. Naravno da sam određujem šta ću obući. Kupujem sve što se meni svidi, neovisno o tome da li je skupo ili jeftino, sviđali se to nekome ili ne.
Rođeni ste u Zvorniku, a inače ste iz Kozluka. Odlazite li tamo nekada?
– Prošlo je mnogo vremena od kad sam bio u Kozluku i Zvorniku. Od moje porodice više niko ne živi tamo. Vremenski sam svakako ograničen, a uz to mi većina porodice živi u Sarajevu i zbog toga se najčešće tu i nalazim. Iako u skorije vrijeme definitivno razmišljam da posjetim ova dva mjesta.
S obzirom na Vaše fotografije na Instagramu, može se reći da volite putovati. Kako birate destinacije za putovanja?
– Volim putovanja, to je za mene ogromni poklon. Ovo malo vremena što imam iskorištavam maksimalno da putujem. Mnogo putujem po preporukama prijatelja i zaista volim otkrivati nova mjesta i stvari. Svako sanja o tome, i presretan sam što mogu da to priuštim sebi.
S kim najčešće putujete?
– Moje slobodno vrijeme i odmore provodim s prijateljima i porodicom. Najbitnije i najljepše je kada takve momente dijeliš s najbližima. Bez prijatelja i porodice sve to ne bi bilo vrijedno.
Spomenuli ste prijatelje i porodicu, a kažite nam postoji li neka djevojka koja je ukrala Vaše srce?
– Ne, takva još ne postoji. Slobodan sam!

 

komentara