Srijeda, 18. Oct 2017. 15:09
Najčitaniji ženski magazin u BiH

Božena Lazarević s porodicom na Oktoberfestu: Vrijeme piva i bavarskih specijaliteta

Počeo je 183. Oktoberfest u Münchenu, a ove godine održava se od 17. septembra do trećeg oktobra. Najveći festival piva u Münchenu već sedmu godinu zaredom, otkako živi u ovom gradu, pojsećuje naš model i manekenka Božena Lazarević. Lijepa Božena je protekli vikend na Oktoberfestu provela su suprugom Igorom i sinovima Davidom i Lucom, te za naš magazin govorila o atmosferi koja ovih dana vlada najljepšim bavarskim gradom

Autor: Lejla Lojo
Septembar 30, 2016

– S obzirom na to da smo na Festivalu proveli šest sati, dovoljno govori kako smo se lijepo provodili. Za provesti dan s obitelji, događaj poput ovoga je super. Toliko je različitih aktivnosti i igara u kojima roditelj može sudjelovati s djecom. Vožnje autićima, jahanje konja, više vrsta ringišpila i raznih kuća kao što su kuće strave i užasa, labirinti, sve je tu, na jednom mjestu. Mi idemo svake godine po dva ili tri puta, jer moj stariji sin David uživa u svim igrama. Večeri su rezervirane za društva i odlazak u restorane. Tamo vodimo i uposlenike naše kompanije ili prijatelje koji se u vrijeme Oktoberfesta zadese u Münchenu – kaže za naš magazin Božena, dodajući da su bavarski specijaliteti, glasna muzika i litre piva nešto što se ne propušta.

bozena-oktoberfest

Božena sa suprugom Igorom i sinovima Davidom i Lucom

bozena-oktoberfest1

Također, za odlazak na Oktoberfest poželjno je nositi njemačku tradicionalnu odjeću poput ženske haljine koja se zove “dirndl”. Ipak, s obzirom na nedavni događaj u Münchenu (pucnjava u samom centru grada), ove godine je i na Oktoberfestu povećana opreznost kao i mjere sigurnosti.

bozena-oktoberfest2

David najviše uživa u igrama i osvajanju nagrada

bozena-oktoberfest5

– Dosad se slobodno moglo ulaziti, ali sada je povećana bezbjednost i sigurnosne mjere. Na svim ulazima je policija, specijalci i security. Pregledaju tašne, kolica… a mnogo policajaca šeta među posjetiocima. Također, posjećenost Oktoberfesta mnogo je manja i slabija nego u prethodnih sedam godina – kazala je za “Azru” lijepa manekenka.

Veliki pad posjećenosti

Njemački mediji su izvještavali da je posjećenost Oktoberfesta u prvoj sedmici ove godine manja za pola miliona posjetitelja. Kao glavni razlog ovako slabe posjećenosti u odnosu na isti vikend prošle godine navode se loše vrijeme i strah od terorističkih napada.
 

I slavni vole pivo

oktoberfest-ballack

Nogometaš Michael Ballack došao je s prijateljicom Nataschom Tannous

oktoberfest-boris-becker

Velika krigla piva za Borisa Beckera i njegovu suprugu Lilly

oktoberfest-justin-bieber

Mislio je da se sakrio paparazzima, no Justina Biebera pronašli su za stolom br. 142

oktoberfest-miroslav-klose

Nogometaš državne reprezentacije Miroslav Klose sa suprugom Silvijom

 

komentara