Srijeda, 18. Oct 2017. 15:11
Najčitaniji ženski magazin u BiH

Ana Bavrka: Dajte mi vode, hrane i teretane i osjećat ću se dobro

Autor: Redakcija
Juni 19, 2017

Lijepa Mostarka Ana Bavrka prošlog mjeseca je proglašena najboljom na izboru ljepote Miss New World u Antalyji. Ova dvadesetpetogodišnja Hercegovka modelingom se bavi od svoje 14. godine, fitness je i zumba instruktorica, a osim što je lijepa, Ana je i inžinjer radiologije. Prije ovog takmičenja pojavila se u mnogim spotovima regionalnih muzičkih zvijezda, dok je domaća javnost najviše pamti po učestvovanju u spotu Dine Merlina za pjesmu „Rane”.

Razgovarala: Selma Hodo

– Zaista je lijep osjećaj dobiti jedno takvo priznanje, da ste, ipak, vi najljepši i najbolji od svih šesnaest djevojaka koje su se našle u finalu. Neizmjerno mi je drago i ponosna sam što sam u Antalyji predstavljala Bosnu i Hercegovinu i zaista mi je drago da se na kraju trud koji sam uložila isplatio – kaže 25-godišnja Ana za “Azru”.
 Jeste li priželjkivali pobjedu?

– Nisam, jer zaista tamo nisam ni otišla da bih pobijedila, već sam, najiskrenije, otišla kao na neki vid odmora, budući da nikada nisam ni išla na ta beauty takmičenja. No, na nagovor mog menadžera Arnela Mešića, koji mi je rekao: “Hej, imaš 25 godina, kada ćeš ako nećeš sada?”, otišla sam i zbog odluke nikad nisam požalila. Konkurencija je bila velika. Bilo je jako lijepih djevojaka iz različitih zemalja, istinski sam uživala i drago mi je da ja nosim tu laskavu titulu Miss New World.

 Kakva ste sjećanja ponijeli iz Antalyje?

– Jako lijepa sjećanja, uspomene i momente. Upoznala sam sjajne djevojke s kojima sam svaki dan u kontaktu, baš sada planiramo jedna drugu posjetiti, i to mogu izdvojiti kao možda najljepše sjećanje, osim, naravno, krune i nagrade koju sam osvojila. Prijateljstva su najljepše što sam stekla nakon ovog takmičenja.

 Bavite se modelingom od svoje 14. godine, međutim, nikada prije niste učestvovali na beauty takmičenjima. Zbog čega?

– Ne postoji neki poseban razlog zbog čega nisam išla, jednostavno, nisam se pronalazila u tome, a i mislila sam: “Zašto bih ja nekome dopustila da mi ocjenjuje izgled, ljepotu i inteligenciju i da prosuđuje koliko sam bolja ili lošija od ostalih?”.

Osim što se bavite modelingom i manekenstvom, također ste i inžinjerka medicinske radiologije.

– Moram vam priznati da, pored svih priznanja, titula i diploma koje posjedujem, definitivno
ona na koju sam ja najponosnija jeste diploma s fakulteta.

 Imate li uzora u svijetu modelinga?

– Vjerujem da svaka djevojka, djevojčica i žena zna mnogo svjetski poznatih modela, kao i
ja, ali da imam nekog uzora, zaista nemam, jer želim da gradim sebe i svoj sopstveni put, ali ako moram nekoga izdvojiti, haj'mo reći da je to Naomi Campbell. Meni je jedna od omiljenih. Fasicinira me jer je dobar model, mnogo je postigla u životu i vjerujem da ni dan-danas na ovom svijetu ne postoji neko ko ne zna ko je Naomi Campbell.

 Koliko Vam je puta u životu ljepota pomogla, a koliko odmogla?

– To je vrlo diskutabilno, jer ne volim govoriti o svojoj ljepoti. Vlastita percepcija mene, meni je potpuno drugačija od toga kako me percipiraju drugi ljudi, ali definitivno sam saglasna da vam u životu taj lijep izgled uz kulturno i lijepo ponašanje mnogo može pomoći, ali i odmoći i donijeti vam pregršt neugodnih situacija. No, ako pored ljepote imate i inteligenciju, znat ćete te probleme i riješiti.

ana bavrka novo

 Kao model sigurno ste putovali po mnogim gradovima Evrope. Je li Vas neki posebno dojmio?

– Još jedna dobra stvar ovog posla je ta što jako puno putujete. Svi gradovi u kojima sam bila lijepi su na svoj način, ali je meni moj Mostar najljepši na svijetu. Emocionalno sam vezana za njega, a sve za šta ste emocijom vezani je neraskidivo.

 Šta Vam je potrebno da biste izgledali lijepo i osjećali se dobro?

– Meni je dovoljno da mi date malo vode, hrane i tretane. I to je to.

 Na koji način vodite brigu o svom izgledu? Postoji li neki sport kojim se svakodnevno bavite?

– Bavim se fitnesom, svakog dana sam na treningu, radim na sebi i izmišljam neke svoje programe. Jedini dan kada odmaram je nedjelja, tog dana ne treniram i jedem svašta. To je moj dan za uživanje, dok su ostali dani – rad, red i disciplina.

 Na čemu ste trenutno angažirani, šta je to što biste u ovom poslu voljeli raditi u budućnosti?

– Odmah nakon takmičenja odvažno sam otišla na aerodrom, sjela u avion i otputovala u Švicarsku na snimanje spota DJ Antoine. Ne vjerujem da postoji iko na svijetu ko ne zna pjesmu „Welcome to St. Tropez”, i nakon dva dana sam se vratila ovdje u Antalyju zato što sam imala snimanje za bikinije. Nakon ovoga trebala bih da ispoštujem svoju državu i svoje ljude, pa da titulu proslavimo kako treba i kod kuće.

Postoje već neki projekti na kojima ću raditi u BiH, nakon toga ponovo se vraćam u Antalyju i sve tako u krug, ali zaista sam sretna zbog toga, jer se pronalazim u ovoj vrsti posla, i uživam u svakom trenutku. Međutim, kao što sam rekla i za ovo takmičenje, ne volim da dižem prašinu oko svih tih projekata dok ih ne realiziram, jer mislim da ću na kraju imati mnogo više da kažem ako uspiju i ugledaju svjetlo dana.

ana bavrka novo3

komentara