Srijeda, 18. Oct 2017. 15:11
Najčitaniji ženski magazin u BiH

Supruga legendarnog Toma Jonesa preminula: Linda je izgubila bitku s depresijom i karcinomom

Autor: Redakcija
April 12, 2016

Supruga legendarnog pjevača Toma Jonesa, Melinda Rose Woodward, poznata kao Linda Jones, preminula je u nedjelju u bolnici Cedars Sinai u Los Angelesu, javlja BBC.

– Okružena suprugom i voljenima, preminula je mirno – navodi se u saopćenju koje je odmah nakon smrti objavljeno na suprugovoj web stranici.

O uzrocima smrti Tom Jones nije diskutirao, ali je poznato da je nedavno otkazao koncerte zbog bolesti supruge. Linda je naime bolovala od karcinoma, koji joj se u dva navrata vraćao.

Njih dvoje su u braku proveli 59 godina, upoznali su se još kao djeca. Ljubavnu vezu započeli su sa samo 15 godina, da bi se godinu poslije vjenčali.

– Nikad nisam tako nešto osjećao ni za koga drugog. Mislim da se ne možete zaljubiti više nego jednom – ovim riječima je Jones opisao ljubav prema svojoj supruzi s kojom ima jednog sina Marka.

Osim ove romantične priče o zaljubljivanju, kada je riječ o njihovom odnosu postoji i ona koju su obilato eksploatirali tabloidi, koji su na svojim stranicama znali objaviti da je život Toma Jonesa ispunjen i seksualnim eskapadama i postoji tvrdnja kako je spavao s više od 250 djevojaka. Njegova supruga Linda sve je to znala, ali nikada ga nije napustila. Možda baš u tome leži razlog njene depresije u koju je upala još kao vrlo mlada i nikada se od nje nije oporavila.
Jedna od Jonesovih ljubavnica, Charlotte Laws, koja tvrdi da je bila s Tomom u vezi tri godine, izjavila je kako je on uvijek poštovao i volio svoju suprugu, nije se opijao ni drogirao.

Nedavno je Jones u intervjuu za “Sunday Times Magazin” prvi put otvoreno progovorio o supruzinoj depresiji s kojom se navodno borila još od srednje škole.

– Linda je moja jedina i najveća ljubav iako više nije ona ista žena u koju sam se zaljubio. Zatvorila se u četiri zida i ne osjeća se dobro kada mora napustiti kuću. Depresija ju je uništila – kazao je Jones.

komentara