AktuelnoZanimljivosti

Glumci, sportisti i TV-voditelji iz Hrvatske, Slovenije i BiH prisustvovali 12. Celebrity Dayu

Glumci, sportisti i TV-voditelji iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine pozirali su u utorak, 13. juna polaznicima Fotosofije, besplatnog seminara za naprednu fotografiju, koji se već dvanaest godina održava pod vodstvom fotografa Damira Hoyke. Tako je na snimanjima u Termama Tuhelj u sklopu Celebrity Daya, glumica Ana Maras Harmander pokazala koliko visoko može skočiti dok je najbrža Hrvatica, atletičarka Matea Parlov, iznenadila sve preobrazbom u pin-up djevojku.

Fotosofia 2017 Juni17 AK (21)Fotosofia 2017 Juni17 AK (17)

Tenisice je zamijenila visokim petama, a sportski dres haljinom te je bila jedan od najtraženijih ženskih modela. Na idućem fotosešnu seminaristi su je zamislili kao srednjovjekovnu ratnicu, s lukom i strijelom, a njezina meta bio je Hoyka, odnosno jabuka na njegovoj glavi. – Osim što za vrijeme seminara moram imati povjerenje u svoje ‘fotosofe’ da će snimiti dobru fotografiju, ovaj put sam morao vjerovati i gostima da neće zakazati, pogotovo u tako delikatnim situacijama kao što je bila ova s Mateom Parlov – istakao je Hoyka, koji seminaristima uvijek preporučuje da umjesto klasičnog, naprave čim otkačeniji portret, koji je gotovo na granici nadrealnog.

Tako se, između ostalih, sportski novinar Vlado Boban pretvorio u hemičara, a glumica Daria Lorenci u zavodnicu iz šezdesetih. Pozirali su još zagrebački glumci Nataša Dangubić i Duško Valentić, slovenska pjevačica Kataya i bh. pjevačica Amina Hamzić. U Termama Tuhelj bio je i „Avazov“ fotoreporter Admir Kuburović. – Sve pohvale za ovaj događaj. I naredne godine imam namjeru prisustvovati ovom događaju – kazao je Kuburović.

59478673-d094-405f-bd93-43c40a0a0a64-kuburovic

Kuburović: I naredne godine će prisustvovati događaju

Nakon snimanja celebrity portreta, goste Fotosofije je čekao novi zadatak. U saradnji s Atletskim klubom Dinamo Zrinjevac iz Zagreba organizirana je utrka na tri i šest kilometara, gdje su u muškoj kategoriji najbolji bili skijaš Natko Zrnčić Dim i gimnastičar Mario Možnik, koji je za vrijeme utrke sve zabavljao gimnastičkim figurama. Trčali su još i glumac Goran Grgić, te njegova supruga Ivana, meteorologinja Dunja Mazzoco, stolnotenisač Zoran Primorac, TV voditelj Ognjen Vukojević, novinar Hrvoje Hrengek.

Fotosofia 2017 Juni17 AK (13)Fotosofia 2017 Juni17 AK (9)Fotosofia 2017 Juni17 AK (5)