Srijeda, 20. Sep 2017. 07:44
Najčitaniji ženski magazin u BiH

George Clooney otkrio kako je upoznao Amal

Autor: Redakcija
Septembar 9, 2017

Susret na italijanskom jezeru Como prije četiri godine bio je sudbonosan za Amal Alamuddin i slavnog holivudskog glumca. S malim odmakom, prvi put otkako je postao otac blizanaca Alexandera i Elle, Clooney je progovorio o trenutku kada je shvatio da želi provesti cijeli život s lijepom Libanonkom.

Ona mu je doslovce ukrala srce, bar bi se tako moglo zaključiti nakon posljednjeg intervjua koji je dao George Clooney, a u kojem je progovorio upravo o njoj – svojoj supruzi Amal Clooney.

“Pomislio sam kako je duhovita i izrazito pametna”, prisjetio se 57-godišnji glumac za Hollywood Reporter trenutka u kojem je upoznao svoju 39-godišnju odabranicu na jezeru Como u Italiji 2013. godine.

“Onda mi je poslala nekoliko fotografija s mjesta na kojem se nalazila, nastavili smo se dopisivati, razgovarati, većinom o tome što se trenutno događa u našim životima. Nakon nekog perioda postalo je itekako jasno da među nama postoji nešto više od samog prijateljstva.”

Te iste godine u Londonu par je otišao na svoj prvi službeni izlazak.

“Bio je to dobar prvi izlazak. Otišli smo na večeru. Ona je predložila mjesto. Bio je to restoran koji je bio izrazito trendi i chic. Kada smo izašli, dočekalo nas je pedesetak paparazza, a ona je taj dio odradila poput profesionalca. I tako je sve krenulo.”

Nakon kratkotrajne romanse i spontanog odmora par se vratio u Los Angeles.

“Imao sam u mobitelu tu njezinu fotografiju na kojoj se sretno smije gledajući žirafe, koju sam snimio tokom safarija u Keniji. Sam sam sebi rekao – mislim da ću je zaprositi.”

Amal-Clooney-and-George-Clooney-at-The-Hail-Caesar-Los-Angeles-Premiere

Kako je rekao, tako je i učinio.

“Proveo sam dvadeset minuta klečeći, čekajući nju da kaže ‘da’, jer je bila u šoku. Strahovao sam da ne pomisli da je prerano za brak, srećom nije se dogodio takav scenarij. Od prvog trenutka nije bilo sumnje da smo stvoreni jedno za drugo i da smo pravi tim. Od tog trenutka naša sreća ne prestaje’,  rekao je GeorgeClooney.

Lijepa Libanonka i njezin odabranik vjenčali su se na privatnoj ceremoniji u septembru 2014. godine u Veneciji.

komentara